I encara no tenim govern

I no, encara no tenim govern. L’altre dia vaig fer una cervesa amb un bon amic, i després de dir que encara no teníem govern, em va preguntar; ¿I llavors, tu què fas?. D’aquí va sortir una conversa on poc a poc vaig anar explicant les coses que estàvem fent, i crec important tenir aquesta conversa amb molta gent, per això m’he animat a escriure aquestes línies.

La veritat és que hi ha una activitat doble. En primer lloc hem de tenir un peu a la institució, i això ens ha comportat molta feina d’estudiar reglament, procediments i protocols. Durant aquests dies hem constituït el grup parlamentari, i ens hem organitzat entre totes per poder fer la millor feina al Parlament. Peró en segon lloc, hem de tenir 1000 peus al carrer, i aquesta crec que és la part més important a la qual li hem de dedicar més temps.

Durant aquests dies hem estat amb els companys d’atenció primaria de Bellvitge. Vam anar a l’hospital durant les concentracions que es fan cada dimecres des de fa 5 anys. Vam acompanyar als companys de la junta de personal a parlar amb el gerents del hospital, demanant explicacions per l’anunci de 36 acomiadaments durant el mes d’octubre a l’atenció primària. Seguim el cas de aprop, per ara la gerència nega aquests acomiadaments, i per ara no han mogut fitxa (esperem que sigui la primera petita victòria).

També aquests dies vàrem estar amb els companys de les EuroMarxes al seu pas per Barcelona, que per cert, avui mateix deien que varis diputats de Podem Aragó havien estat detinguts a Brussel·les: tota la solidaritat companys! Ja fa temps que ho diem, però si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Un altre tema que em ronda pel cap aquesta dies ha estat el tema de l’habitatge. Hem estat reunits amb varies associacions i persones que treballen aquest tema, entre ells gent de la PAH i l’associació 500×20 perquè ens expliquessin la problemàtica i com abordar-la políticament. No hi entraré ara mateix, crec que es un tema que mereix un article sencer, només per esser introduït. Tan sols us diré una paraula «Titulitzacions». Un tema que mereix la pena investigar, en el que els bancs que no són ni propietaris de la casa fan desnonaments a famílies. Ho deixo aquí, seguirem profunditzant.

No vull enrotllar-me més, doncs la idea és que periòdicament podem anar llegit-nos per les xarxes, tant com a exercici de comunicació com de transparència. I parlant de transparència… en realitat, la nostra màxima dedicació aquesta setmana ha estat el Parlament Obert. Del qual ja hem fet dues trobades en pocs dies, i en breus començarà a funcionar. El primer projecte que tenim és el de la Agenda Oberta. La idea, molt senzilla per ara, és la de agendar trobades amb els cercles i territoris per poder anar a parlar de política amb els cercles i les veïnes i veïns, de manera que pugueu preguntar tot el que vulgueu. Ja avenço certes preguntes que sortiran: no, no hem vist a l’Iceta ballant; en Romeva encara no s’ha fusionat amb en Mas; i sí, a dia d’avui encara em para el policia de la entrada cada cop que vull entrar al parlament 😥

photo_2015-10-16_14-04-13

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s